Daca vedeti acest mesaj, nu aveti activat javascript-ul in browser sau versiunea dumneavoastra de Flash nu este actualizata!

Componenta

mihai amihalachioaie

S-a nascut la data de 23 februarie 1961 in localitatea Molnita, regiunea Cernauti (Ucraina). Si-a inceput studiile muzicale in orasul Herta, urmand apoi Colegiul de Muzica "Stefan Neaga" si cursurile Conservatorului "Gavriil Musicescu" din Chisinau, sectiile pian, acordeon si dirijat orchestra populara, absolvite in anul 1985.

In anul 1997 a absolvit si cursul de dirijat muzica simfonica si de opera la Universitatea de Stat a Artelor in acelasi oras, clasa maestrului Mihail Secikin. A mai participat la un curs de dirijat sustinut de maestrul Antoni Ros Marba la Barcelona (Spania), in anul universitar 2001-2002.

Activitatea sa interpretativa incepe in anul 1985 ca acordeonist si dirijor de muzica populara. In anul 1998 colaboreaza ca dirijor cu filarmonica Nationala, cu Orchestra Nationala de Camera si cu Orchestra Simfonica Radio-Tv din Chisinau, iar actualmente este dirijor angajat al Teatrului National de Opera si Balet din Chisinau.

A efectuat turnee in Spania, Bulgaria, Germania, Franta, Italia, Anglia si in Romania.