Daca vedeti acest mesaj, nu aveti activat javascript-ul in browser sau versiunea dumneavoastra de Flash nu este actualizata!

Componenta

gheorghe severin

Gheorghe Severin s-a nascut la 24 martie 1957 in oraselul Calarasi, Republica Moldova.

Primele studii muzicale si le face la Scoala de Muzica din urbe, ulterior absolveste Colegiul de Muzica din orasul Balti, la specialitatea interpret si pedagog de tambal. In anii de studii a dat dovada de perseverenta si mare pasiune pentru specialitatea aleasa. Participand activ la mai multe manifestari culturale in scoala si in oras, concursuri si festivale republicane de creatie populara, Gheorghe Severin este adeseori apreciat si mentionat cu mai multe diplome, gramote si medalii de onoare

Incepand cu anul 1978, Gheorghe Severin este invitat in calitate de artist de orchestra si solist-instrumentalist al minunatei orchestre de muzica populara "Lautarii" a Filarmonicii de Stat din Moldova, dirijata de Nicolae Botgros. Aceasta orchestra remarcabila prin promovarea folclorului autentic si cel al profesionistilor muzicii populare, a lansat multi interpreti de valoare, in scurt timp, clasandu-i in randul artistilor de notorietate, a elitei de gen. Printre ei este si talentatul tambalist Gheorghe Severin.

Capacitatea de munca, perseverenta, sunet catifelat, siguranta tehnica, deplina insusire a unei conceptii interpretative echilibrate - prin toate aceste si alte calitati deosebite, Gheorghe Severin obtine o perfecta incadrare in stilul orchestrei, devine unul dintre cei mai buni tambalisti de acompaniament, reusind sa interpreteze cu mult succes si lucrari solistice de virtuozitate.

Impreuna cu orchestra "Lautarii", Gheorghe Severin a colaborat realmente cu toate somitatile muzicii populare din Republica Moldova si din Romania. Sustine nenumarate evoluari in salile de concerte, la Radio si Televiziune, inregistrand in fonoteca RTV peste 300 piese orchestrale, cantece, melodii instrumentale, discuri si casete. Tot cu aceasta prestigioasa orchestra de muzica populara "Lautarii" sustine faimoase turnee peste hotare, cucerind publicul din : Mongolia, Belgia, Grecia, Olanda, Luxemburg, Anglia, Italia, Austria, Spania, Danemarca, S.U.A. si alte tari ale lumii.

pentru succese remarcabile in domeniul muzicii populare, maiestrie artistica inalt profesionista, in anul 1990, Gheorghe Severin este apreciat de catre Guvernul Republicii Moldova cu titlul onorific de Artist Emerit.