Daca vedeti acest mesaj, nu aveti activat javascript-ul in browser sau versiunea dumneavoastra de Flash nu este actualizata!

Despre

După mai mult de 15 ani de activitate concertistică, trupa Provincialii are în palmares sute de concerte, șase albume, două participări la Eurovision (locul 2 în selecția națională), două premii la Mamaia (locul 1 la interpretare, locul 2 la creație), participare la Cerbul de Aur și probabil mai multe o mie de ore petrecute pe scenă. Înființată ca rod al frumoasei prietenii dintre Ionuț Ungureanu (solistul trupei) și Eugen Radu (pianistul), trupa și-a propus încă de la început să facă muzică la un nivel cât mai înalt, neținând cont neapărat de tendințele modei din showbiz-ul autohton și ferindu-se pe cât posibil de implicarea în cancanuri mondene. 

Repertoriul variază între pop rock-ul autentic, în care se reflectă bine natura romantică a componenților trupei, și etno pop rock, o direcție abordată cu tot mai multă dedicare în ultimul an, de când trupa s-a extins, ajungând la o componență stabilă de 10 membri, la care se adaugă colaboratori ce intervin în anumite concerte și la înregistrările de studio. Formula actuală cuprinde structura clasică de band pop rock, la care se adaugă suflători și un violinist de top – Sandu Rotaru, fost prim solist la Orchestra de Cameră din Chișinău. Aranjamentele orchestrale premise de noua formulă, dar și atașamentul real al membrilor trupei față de tradiție, au încurajat Provincialii să construiască un repertoriu bazat pe bucăți muzicale din folclorul românesc și internațional, pe care le reiterpretează în stil propriu, aducând-le în actualitate, fără a le pierde însă esența.

Concertele Provincialii înseamnă mai mult decât muzică bună, cântată bine, înseamnă spectacol, energie, interacțiune cu publicul, dans și multă bucurie. Pentru că întreaga echipă se pregătește intens pentru fiecare întâlnire recital, acordând atenție fiecărui detaliu. Aceasta face ca trupa să își fi format de-a lungul timpului un nucleu de fani, foarte dedicați, care o susțin ori de câte ori trupa are un recital public în orașul sau în zona în care locuiesc aceștia. Profilul susținătorilor Provincialii se aseamănă destul de bine cu profilul componenților formației: oameni care cred în valorile tradiționale, au sau își doresc familii, care își respectă semenii și mediul înconjurător.

Fie că e vorba despre un concert de club, un recital în aer liber, un festival sau o petrecere privată, Provincialii reușesc să își transmită marea bucurie de a trăi, bucurie care devine molpisitoare, astfel încât trupa este rechemată întotdeauna în locul în care a concertat o dată.