Daca vedeti acest mesaj, nu aveti activat javascript-ul in browser sau versiunea dumneavoastra de Flash nu este actualizata!

OCHI DE CATIFEA

Călătorie prin "Ochi de catifea"

Albumul Ochi de catifea are o poveste muzicală, acesta încercând să spună mai multe povești de dragoste, fiecare dintre noi regăsindu-se în măcar una dintre ele.

Iubirea, atât de legată de muzică şi poezie, se înfăţişează mai întâi sub forma fericită a idilei. O viaţă simplă şi o dragoste curată transpare din Cântă ţiganii mei.

Odată cu lăsarea întunericului, de pe acorduri populare cu influenţe rock, vine la fereastră Zburătorul cu părul inele, pregătit să-şi fure «mândruliţa frumoasă» în piesa 5 chiperi.

În cadrul nocturn deschis de Zburător, intră, aşa cum o defineşte numele, frumoasa nopţii, Leila, o prezenţă magnetică, ce şi-a subjugat iubitul în Iubiri pierdute.

Suferinţa capătă proprţii şi mai mari în Epilog şi te face să retrăieşti tristeţea sfârşitului unei poveşti de dragoste.

Şi deoarece cortina cade, următorul ciclu se deschide inedit: rock…pe Uliţa armenească, unde «trece-o şatră ţigănească». Voia bună, umorul, orchestraţia neaşteptată, te ţin în alertă.

Prins în jocul dragostei şi în vâltoarea sentimentelor, te trezeşti faţă în faţă cu oglinda sufletului: ochii. Lumea, universul, viaţa, capătă acum alt înţeles. Cele peste 100 de viori care se aud în piesa Ochi de catifea rezonează în fiecare celulă şi multiplică intensitatea trăirilor până la cote nebănuite.

Iubirea eternă şi mărturisirea ei vibrează în piesa Te iubeam, într-un duet emoţionant cu Cristina Vasiu.

După atât de intense trăiri, se schimbă registrul cu orchestraţia Garofiţei, ale cărei ritmuri moloveneşti răsună de pe chitare rock.

Tziganoshka deschide calea unei noi poveşti de iubire. Folclorul, izvor permanent de inspiraţie, este de această dată de inspirație ţigănească rusească.

Şi dacă, pe neaşteptate, auditivul este dublat de vizual, iar imaginile par a compune o peliculă, înseamnă că vibraţi cu toate simţurile la piesa Solnishko.

Kibori, prelucrare din folclorul ţigănesc, este o explozie de energie şi vitalitate, iar albumul se încheie într-o notă optimistă, cu iubirea pasională, gitanes, din piesa Lei, lei.

 
OCHI DE CATIFEA

Pregateste-te sa descoperi din nou emotiile iubirii!
Albumul Ochi de catifea diversifica intreaga gama de trairi trecand de la entuziasm, joc si voie buna la lirismul si profunzimea dragostei. De la iubirea ca initiere si pana la iubirea tragica, la fel de diversa si enigmatica precum firea umana, dragostea leaga toate piesele de pe albumul Ochi de catifea. Emotia, magia, pasiunea ajung pe acorduri de chitara si pe arcusul viorii direct in suflet, descatusand energia povestilor eterne. Pe parcursul celor 12 piese,  Provincialii te invita sa traiesti la fel de intens propria viata si sa participi la spectacolul lumii!

Instrumentele diverse, tonalitatile, ritmurile, valorile timbrale te racordeaza la plenitudinea vietii. Melodiile sunt cu atat mai acute, cu cat miscarea este mai rapida si cu atat mai grave, cu cat aceasta e mai lenta. Prelucrarile de folclor romanesc si tiganesc rusesc sunt orchestrate surprinzator, dar pastreaza si prospetimea pieselor populare, asigurand astfel, o continuitate intre traditie si modernitate. Printr-o viziune unificatoare, Provincialii au adus trecutul in prezent.
La fel de autentic precum iubirea, albumul Ochi de catifea are un sound acustic, curat, fara artificii, incorporand influente clasice si de jazz manouche. Albumul a fost imprimat la Chisinau, in studioul lui Andrei Lifenco, cu aportul a 200 de muzicieni. Trupa Provincialii a colaborat cu Orchestra Nationala de Camera din Chisinau, Corul de Camera condus de Ilona Stepan, cu Orchestra de Camera a Teatrului "Mihai Eminescu" si cu Filarmonica Nationala.

Componenta Trupei Provincialii:
Ionut Ungureanu, Monica Mandrescu, Aliona Triboi - solisti
Eugen Radu - clape
Alexandru Rotaru - vioara
Mihai Amihalachioaie - acordeon
Marin Gheras - nai
Costel Constantinescu - chitara
Emil Marcu - bas
Adrian Ghiaur - tobe
Grigore Severin - tambal
Ion Surguci - clape
Doru Hozoc - sunetist

Colaboratori :
Cristina Vasiu - solist
Irina Rotaru - soprana
Dorin Buldumea - saxofon
Valentin Boghean - duduk
Valeric Cascaval - tambal
Vasile Goia – orchestratie

Stim ca publicul nostru a asteptat mult acest album... Am muncit enorm, am implicat multi profesionisti in acest proiect, insa rezultatul este acela pe care ni l-am dorit. Cele douasprezece piese de pe “Ochi de catifea” genereaza continuu noi emotii. Cu fiecare auditie, trairile se multiplica si se amplifica. In plus, va asiguram ca o parte din sufletul nostru va pleca spre voi odata cu  albumul. Si, cum spunea Shakespeare, « daca muzica este hrana dragostei, atunci…cantati! » Acesta este indemnul artistilor care, dupa lansarea in magazine a albumului, vor porni intr-un turneu de promovare in marile orase ale tarii.